presoterapia korica mobilna

Пресотерапия

Пресотерапията е медицинско и козметично лечение, което подпомага дренажа на лимфните възли чрез използване на въздушно налягане върху различни части на тялото. Идеята е, чрез редуване на компресия и декомпресия ефективно да се стимулира лимфната система.

пресотерапия софия

Продължителност на процедурата

dermaclear needed procedures

Нужен брой процедури

Интервал между процедури

dermaclear pain

Болка

Пресотерапия

Пресотерапията е медицинско и козметично лечение, което подпомага дренажа на лимфните възли чрез използване на въздушно налягане върху различни части на тялото. Идеята е, чрез редуване на компресия и декомпресия ефективно да се стимулира лимфната система.

Ползи от пресотерапията

Прилагането на вълни въздух под налягане (каквото реално е пресотерапията) има много положително влияние върху здравето и външния вид. Според мненията на специалисти почти във всички случаи се наблюдават подобрения при нарушения на кръвоносната система и венозни проблеми като разширени вени, уморени крака и тежки крайници.

Ако искате да свалите някой килограм, лечението чрез пресотерапия може да бъде подходящо за вас. Чрез комбиниране на пресотерапия, диета и упражнения, ще видите по-добри резултати за по-кратко време.

С пресотерапия се лекува и подуване на крайниците, а също и се освобождават токсините, мазнините и течностите, които причиняват целулита. С това лечение ще възстановите еластичността на кожата, увеличавайки кислородния поток към тъканите на тялото и помагайки им да се възстановят.

Пресотерапията също така стимулира имунната система, изгражда вашите защити срещу патогени и дори може да ви помогне да намалите кръвното си налягане, ако имате хипертония.

Пресотерапията може да помогне и при проблеми с храносмилането – когато лечението се прилага върху корема, то стимулира пропускливостта на червата и облекчава запек.

Елитните спортисти също използват пресотерапия за подобряване на физическата си форма. Това е идеалното допълнение за тонизиране на мускулите и ставите. Заедно с това пресотерапията отпуска мускулите, намалява умората на мускулите и предотвратява болки и спазми. Освен това укрепва съединителната тъкан, облекчава стреса и напрежението и намалява мускулните спазми.

presoterapia
пресотерапия софия

За кого е подходяща пресотерапията?

Не е нужно да имате проблем със здравето или външния вид, за да се възползвате от това лечение. Можете да получите пресотерапийни сесии, за да подобрите здравето и благополучието си.

Въпреки това, тя може да бъде доста полезна за хора с целулит, подуване на корема, разширени вени, кръвотечение или чревни проблеми, затлъстяване, уморени крака, ревматизъм или менопауза. Той е подходящ и за всички възрасти.

Има ли противопоказания в лечението с пресотерапия?

Няма директно известни противопоказания за пресотерапия, но има случаи, при които лечението не се препоръчва. Не трябва да се подлагате на пресотерапия, ако страдате от дълбока венозна тромбоза, инфекции в областите, които трябва да бъдат лекувани, болка в тялото или скованост, ако сте болен от рак или имате пейсмейкър, ако имате сърдечно заболяване или ако сте бременна.

Но лечението чрез пресотерапия ще бъде много полезно след раждането и по време на следродилното възстановяване.

Не се препоръчва практикуване на спорт преди или след подлагане на терапията. Ако имате някакви въпроси, моля, свържете се с професионалист в областта за персонализирани съвети.

пресотерапия

Цени

1 ПРОЦЕДУРА – 35 лв.


10 ПРОЦЕДУРИ ПАКЕТ – 280 лв.